Aandacht geven

Tijd voor jou

We willen er als parochie en parochianen niet alleen voor elkaar zijn tijdens de vieringen, maar ook daarbuiten. Op de mooie en fijne momenten, maar ook als het wellicht eens wat minder gaat. Soms gaat dat vanzelf, maar soms is ook gewoon een (extra) bezoekje of woord van troost niet vanzelfsprekend. 

Onze parochie is daarom heel blij met de werkgroepen die zich inzetten voor tijd voor elkaar en voor jou. 

Werkgroep Omzien naar elkaar

De werkgroep Omzien naar elkaar brengt een bezoekje aan parochianen die dat kunnen gebruiken.

De werkgroep

Onze groep is in 2005 opgericht en bestaat uit 9 leden. We gaan naar parochianen die een bezoekje nodig hebben. Daar komen we dan ongeveer 1 x per 6 weken. We zijn een schakel tussen de pastoor en de parochianen. Door de bezoekjes willen wij de parochianen nabij zijn en mogelijk leed wat verzachten. Mensen melden zich eigenlijk nooit zelf aan. Daarom staat er in elke Steunzender een oproep om mensen aan te dragen die mogelijk een bezoekje nodig hebben. Ook sturen wij, wanneer wij op de hoogte zijn, een kaartje bij ziekte of verlies van een dierbare. Weet je iemand die een bezoekje kan gebruiken, dan hoort de werkgroep dat graag! Je kunt daarvoor bij het parochiesecretariaat vragen naar het telefoonnummer van Gré Kauw of een bericht sturen naar: 
omziennaarelkaar@rkwieringermeer.nl.


Kerk en samenleving

Ook heugelijke momenten geven we graag aandacht en delen we graag met elkaar. Dit lukt onder andere dankzij de werkgroep Kerk en samenleving. 

De werkgroep

2 x in het jaar hebben we een jubileumviering voor de mensen die 25 – 40 – 50 – 55 – 60 of meer jaar getrouwd zijn. We nodigen ze uit om aanwezig te zijn bij de viering, aangepaste voorbeden en aandacht voor de jubilarissen. Zo kunnen we dit met de gehele parochie vieren. Een bloemetje aan het eind van de viering en bij de koffie kan iedereen ze dan een hand geven.

Nieuwsbrief

Lees hier de wekelijkse nieuwsbrief van onze parochie.

NB. De persoonlijke gegevens zijn verwijderd uit deze online versie i.v.m. de AVG.

Altijd op de hoogte

Wil je wekelijks het laatste parochienieuws in je mailbox?

Of wil je de steunzender digitaal ontvangen?

RK Wieringen & Wieringermeer