Vieringen worden weer opgestart

MG-9451-HDR

Door de coronacrisis hebben we ervaren dat niets meer van zelfsprekend is. Door de lockdown zijn we allemaal in meer of mindere mate in een isolement geraakt. Omdat wij, inwoners van Nederland, de opgelegde maatregelen serieus hebben genomen zijn de maatregelen versoepeld. Er mag en kan echter nog steeds veel niet. Ook als parochie hebben we nog steeds onze beperkingen. Maar er is hoop! Vanaf 1 juni mogen er weer groepen van maximaal 30 personen samenkomen. En als de positieve ontwikkelingen doorzetten mogen we vanaf 1 juli met groepen van maximaal 100 personen samenkomen. Alles met inachtneming van de 1,5 meter. Met de regels van de overheid als basis hebben de bisschoppen regels gesteld hoe we kunnen en mogen vieren. Er zullen looproutes in de kerk moeten worden aangegeven en voor het uitreiken van de communie zijn ook de nodige eisen gesteld.

 

Midweekvieringen

Vanaf 1 juli zullen er in het weekend weer vieringen gaan plaats vinden. Als voorbereiding op deze vieringen hebben we het parochiebestuur gevraagd om in juni alvast midweekvieringen te houden. Met die ervaringen hopen we beter voorbereid te zijn voor de weekendvieringen. Dit houdt in dat er op woensdag 17 juni om 10.00 uur een midweekviering is in Middenmeer, op woensdag 24 juni om 10.00 uur in Wieringerwerf en op woensdag 1 juli om 10.00 uur in Hippo. Maximaal 30 personen per keer dus tijdens de midweekvieringen. U kunt deze vieringen alleen bezoeken als u zich van tevoren heeft aangemeld bij het secretariaat en bij de eerste 30 aanmeldingen zit.

 

Beperkt aantal zitplaatsen

In juli kunnen we dus met maximaal 100 personen gaan vieren. De richtlijnen, met name die van 1,5 meter, beperkt de capaciteit van de kerkgebouwen echter. In Wieringerwerf bijvoorbeeld zijn er dan nog maximaal 56 plaatsen beschikbaar in de banken. In Middenmeer en Hippo moet dit nog bekeken worden. Wat voor consequenties dit heeft voor het aantal vieringen in de weekenden daar moeten we ons nog over buigen. Er zal voorlopig ook niet worden gezongen tijdens de vieringen, met uitzondering van de pastor. Uitgangspunt is dat we ons houden aan de richtlijnen en daarmee uw gezondheid en welzijn serieus nemen. Hier kunt u de richtlijnen nalezen. Wij zien er naar uit om u weer te ontmoeten.

 

Openingstijden kerken

Natuurlijk kunt u tot alle vieringen weer volledig worden hervat blijven binnenlopen om een kaarsje aan te steken en/of te bidden:

Wieringerwerf: Iedere zaterdag en zondag van 14.00 – 16.00 uur

Middenmeer (Mariakapel): Alle dagen van 9.00 tot 17.00 uur

Hippolytushoef: Eerste Pinksterdag van 10.00 tot 12.00 uur

 

Met vriendelijke groeten,

de pastoraatsgroep

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste parochie nieuws in uw inbox

Meer nieuws

RK Wieringen & Wieringermeer