Eerste Heilige Communie

Dichter tot Hem komen

Om als persoon opgenomen te worden in de Katholieke kerk, kennen we drie sacramenten: het doopsel, de deelname aan de eucharistie en het vormsel (de initiatiesacramenten). Bij kinderen worden die drie sacramenten niet in één keer toegediend, maar op verschillende momenten. Is je kind gedoopt dan neemt het op latere leeftijd, bij de Eerste Communie, voor het eerst deel aan de eucharistie. Je kind kan dan voortaan bij de communie-uitreiking het Lichaam van Christus ontvangen in de vorm van de hostie. De Eerste Communie is dan ook een belangrijk en feestelijk moment in de geloofsopvoeding.

Hoe verloopt het traject tot de Eerste Communie?

De Eerste Communie wordt na een periode van voorbereiding aan de kinderen uitgereikt tijdens een feestelijke Eucharistieviering op een zondag in de paastijd. Een grote dag, want ook zij horen bij onze gemeenschap. In de periode voorafgaand aan de Eerste Heilige Communie wordt er een meerdaagse voorbereiding gegeven. Dit is op doordeweekse middagen na schooltijd. De data daarvoor worden vanuit de voorbereidingswerkgroep doorgegeven. Behalve de kinderen worden ook de ouders begeleid in de voorbereiding op de Eerste Communie. De ouderbijeenkomsten vinden in het begin van het kalenderjaar plaats op avonden in De Beuk, te vinden aan de achter zij ingang van de kerk in Wieringerwerf. Doet jouw kind in 2024 mee aan het voorbereidingstraject naar de eerste communie, kijk dan hier voor meer informatie over de data.

Hoe meld ik mijn kind aan?

Wanneer kinderen in groep 4 zitten van de basisschool, worden ze uitgenodigd ook deel te nemen aan de eerste communie. Je kunt je kind aanmelden via eerstecommunie@rkwieringermeer.nl of via het aanmeldformulier hier onderaan de pagina. 

Opgave Eerste Heilige Communie

Voor het sacrament van de Eerste Heilige Communie kun je hiernaast jullie kind aanmelden door het formulier in te vullen. Bij vragen kun je contact opnemen via: eerstecommunie@rkwieringermeer.nl

Nieuwsbrief

Lees hier de wekelijkse nieuwsbrief van onze parochie.

NB. De persoonlijke gegevens zijn verwijderd uit deze online versie i.v.m. de AVG.

Altijd op de hoogte

Wil je wekelijks het laatste parochienieuws in je mailbox?

Of wil je de steunzender digitaal ontvangen?

RK Wieringen & Wieringermeer