Gasten uit Oekraïne

Gasten uit Oekraine

Na een hele snelle actie, veel inzet van vrijwilligers en spontane hulp, hebben sinds dinsdag 22 maart 14 Oekraïense vluchtelingen (moeders, kinderen en oma’s) hun intrek kunnen nemen in de pastorie in Wieringerwerf. Ze zijn erg dankbaar voor hun onderkomen. En zoals Sjors Klaver zo mooi schrijft in zijn verslag over het klaarmaken van de pastorie en de ontvangst: “Inmiddels hebben we gezien dat de kindertjes ontspannen in de tuin spelen en dat de moeders en oma’s ook zeer dankbaar zijn. Natuurlijk zijn ze met hun gedachten in Oekraïne, maar ze hoeven niet te vrezen voor hun eigen veiligheid.” Het hele verslag van Sjors en andere berichten over de opvang vind je binnenkort hier [link volgt].

Er is nog veel te doen, maar de basis is gelegd. Veel goederen zijn al aangeboden, die nog gesorteerd moeten worden, we wille graag nog wat speeltoestellen plaatsen in de tuin en een (opslag)tuinhuis. Heb je deze zaken in de aanbieding of wil je dit plan financieel ondersteunen dan is dat mogelijk. Er is een nieuwe rekening geopend zodat de giften niet bij de inkomsten van de parochie worden geteld: NL15RABO0189585994, ten name van O.A.M. Smit inzake Oekraïne. Ook op andere gebieden is ondersteuning van deze mensen nodig, al kan nog niet alles worden overzien.

Aan iedereen die tot nu toe heeft meegewerkt of op andere wijze deze actie heeft gesteund: heel, heel hartelijk bedankt!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste parochie nieuws in uw inbox

Meer nieuws

RK Wieringen & Wieringermeer