Geen oecumenische dienst wel een week van gebed van 17 t/m 24 januari

MissieNederland_WvG2021_Logo_RGB_DIAP

In januari wordt sinds jaar en dag de week van ‘Gebed voor de Eenheid‘ gehouden. Een initiatief dat wereldwijd gedragen wordt en waarbij jaarlijks een ander land zorgt voor het thema en suggesties voor de invulling van de viering. Zo laten we door het houden van een zelfde oecumenische viering zien, dat de goede wil er is om christenen met verschillende tradities bijeen te brengen.

Ook in de diverse kerken van de Wieringermeer worden de gezamenlijke vieringen al vele jaren in deze bijzondere week gehouden. Dit keer is echter alles anders door de heersende pandemie. Daarom laat de Raad van Kerken weten dat de editie van 2021 in de week van 17 januari t/m 24 januari niet door kan gaan. Met elkaar de dienst voorbereiden en uitvoeren, in de aanwezigheid van vele gelovigen, is op dit moment zowel onmogelijk als onverantwoord.

Wel is op de website van de Week van Gebed te lezen wat de zusters uit de oecumenische kloostergemeenschap in het Zwitserse Grandchamp, voorbereid hebben rond het thema ‘Blijf in mijn liefde’. De Raad van Kerken Wieringermeer hoopt dat velen dit zullen doen, maar bovenal hoopt zij dat in januari 2022 de gezamenlijke dienst als vanouds massaal gevierd kan worden!

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste parochie nieuws in uw inbox

Meer nieuws

RK Wieringen & Wieringermeer