Huwelijk

Het sacrament van verbondenheid

De liefde tussen 2 mensen, die ervoor kiezen om samen tot elkaars geluk in het leven verder te gaan, wordt vaak ervaren als een wonder, een Godsgeschenk. Het is een weerspiegeling van Gods liefde tot en relatie met de mens. In dankbaarheid kiezen mensen dan ook om dit geluk te vieren en te bekrachtigen in het kerkelijk huwelijk te midden van de geloofsgemeenschap.

Hoe gaat de voorbereiding voor het huwelijk?

Het ervaren van dit wonder van liefde, vraagt ook om verantwoordelijkheid voor deze liefdesrelatie. Het is dan ook belangrijk, dat de keus voor een kerkelijk huwelijk een bewuste keus is. Daarom zullen er een aantal avonden zijn ter voorbereiding op het huwelijk. Hierbij ontvangen de stellen ook informatie over en materiaal voor de huwelijksviering.

Huwelijks aanvraag

Stellen, die in de kerk willen trouwen wordt aangeraden om ruim van tevoren dit te melden. Het is raadzaam dit te doen nog voor dat er vaste afspraken zijn gemaakt met gemeente, feestzalen, enzovoort. Voor het sacrament van het huwelijk kunnen jullie hiernaast het formulier invullen Bij vragen kunt u contact opnemen via: secretariaat@rkwieringermeer.nl

Nieuwsbrief

Lees hier de wekelijkse nieuwsbrief van onze parochie.

NB. De persoonlijke gegevens zijn verwijderd uit deze online versie i.v.m. de AVG.

Altijd op de hoogte

Wil je wekelijks het laatste parochienieuws in je mailbox?

Of wil je de steunzender digitaal ontvangen?

RK Wieringen & Wieringermeer