Kerk schoonmaken

Alles spik en span

Het lijkt zo vanzelfsprekend dat je bij het bezoek aan de kerk in een schone, nette, verzorgde kerk komt, maar ook daar komen natuurlijk de vlijtige handen van verschillende vrijwilligers bij kijken!

Een blinkende Sterre der Zee

Één keer in de drie maanden gaan we de kerk schoonmaken in Middenmeer. Januari, april, juli en oktober.   De week vooraf bellen we een rondje wie er tijd heeft om ons te helpen. De dag van tevoren gaan we met de ragebol rond zodat het stof kan zakken. Alle banken worden afgenomen, het koor schoongemaakt, de Mariakapel, doopkapel en het altaar krijgen een beurt. Er word gezogen en rond 10 uur gaan we even gezellig een bakkie doen. Dit is een sociaal gebeuren, het wel en wee word even doorgenomen. Na de koffie gaan de mannen de kerk schrobben en dweilen. De sacristie en keuken worden even gesopt en meestal voor 11.30 zijn we klaar. De was en vuilnis worden meegenomen en zo is het weer netjes schoon voor de volgende vieringen. Voor extra klussen gaan we in overleg met de koster.

Een stralende Christuskoningkerk, parochiezaaltje en secretariaat

In Wieringerwerf zijn er drie groepen vrijwilligers om de kerk, parochiezaaltje en secretariaat schoon te maken. Een groep is voor het parochiezaaltje en het secretariaat. Hiervoor wordt een rooster gemaakt, zodat het parochiezaaltje en het secretariaat maandelijks een schoonmaakbeurt krijgen. Contactpersoon hiervoor is Joke van Arkel.  Er zijn twee schoonmaakploegen voor de kerk. Drie keer per jaar wordt de kerk schoongemaakt en tussendoor, wanneer dit nodig is, bijvoorbeeld bij bijzondere gelegenheden. Er zijn vaste vrijwilligers die hiervoor worden benaderd, maar natuurlijk is iedereen hierbij van harte welkom.  Vele handen maken licht werk. Ook de website vermeldt op welke datum de kerk schoongemaakt wordt. U kunt zich altijd aansluiten. De contactpersonen zijn: Ria Appelman en Joke van Arkel.

Nieuwsbrief

Lees hier de wekelijkse nieuwsbrief van onze parochie.

NB. De persoonlijke gegevens zijn verwijderd uit deze online versie i.v.m. de AVG.

Altijd op de hoogte

Wil je wekelijks het laatste parochienieuws in je mailbox?

Of wil je de steunzender digitaal ontvangen?

RK Wieringen & Wieringermeer