Parochiekoor St. Cecilia

Een traditioneel Parochiekoor

Parochiekoor St. Cecilia is het traditionele Parochiekoor van de parochie Wieringermeer. Zij ondersteunen de wekelijkse vieringen, uitvaarten en bijzondere gebeurtenissen in Wieringerwerf en Middenmeer. Wilt u meezingen in het koor of hen om een andere reden bereiken, dan kunt u bij het parochiesecretariaat vragen naar het telefoonnummer van Thea Knook of een bericht sturen naar parochiekoor@rkwieringermeer.nl.

Parochiekoor St. Cecilia - Vanuit het koor:

Zangkoor St. Cecilia is een traditioneel Parochiekoor. Wij ondersteunen de wekelijkse vieringen, uitvaarten en bijzondere al dan niet feestelijke gebeurtenissen waarbij  begeleidende koormuziek wenselijk is. Dit laatste vaak in samenwerking of overleg met andere koren. De repetities zijn iedere week op woensdagvond van 19.30 uur tot 21.15 uur, om de week in kerk van Wieringerwerf en Middenmeer.

Het parochiekoor, dat betstaat uit ruim 20 personen, is van oorsprong een mannenkoor, maar is al jaren geleden veranderd in een gemend koor. Het repertoire bestaat uit Latijnse meerstemmige missen, een enkele keer Gregoriaans, maar ook de gezangen bestemd voor samenzang of liederen die eigentijds zijn en heel mooi aansluiten bij de dienst die gehouden wordt. De extra dimensie van het zingen bij het parochiekoor is dat je door de zang geraakt en betrokken kunt worden bij de kerkdienst van dat moment. Dat geeft een band met diegenen die zich inzetten om de parochie levendig te houden. Samen vieren geeft samen kerk! Het repeteren en zingen, onder leiding van de dirigenten Mevr. van Soesbergen en Mevr. van Haastrecht, geeft een gevoel van saamhorigheid, maar geeft ook de uitdaging om iets moois neer te zetten als ondersteuning van de viering. U bent altijd welkom om te ontdekken of het koor ook iets voor u kan zijn.

Nieuwsbrief

Lees hier de wekelijkse nieuwsbrief van onze parochie.

NB. De persoonlijke gegevens zijn verwijderd uit deze online versie i.v.m. de AVG.

Altijd op de hoogte

Wil je wekelijks het laatste parochienieuws in je mailbox?

Of wil je de steunzender digitaal ontvangen?

RK Wieringen & Wieringermeer