Prachtige Eerste Communie viering zondag 26 mei

Eerste Communie 2024_4

Afgelopen zondag 26 mei was er een prachtige viering, waarin maar liefst 11 communicanten hun Eerste Heilige Communie mochten ontvangen. Natuurlijk stonden ze daar niet zomaar en is er een heel mooi, gezellig en natuurlijk leerzaam traject aan vooraf gegaan! Lees je mee?

 

In januari zijn wij gestart met het Eerste Communie project 2024. Wij hebben 5 kindermiddagen gehad om de kinderen voor te bereiden op de grote dag. Wij hebben heel veel gebeden, heel veel liedjes gezongen en knutsels gemaakt maar ook gepraat over het geloof en over Eerste Communie, wat betekent dat, hoe komt Jezus in ons hart.

De eerste kindermiddag bestond uit het maken van een poster met foto die is opgehangen tijdens de voorstellingsviering 4 februari in Middenmeer. 

 

Eerste Communie 2024_3

De tweede kindermiddag had als thema Pasen. De kinderen hebben hun eigen Golgotha gemaakt met een berg potgrond, zelf ingezaaid gras en grot met lichtje met een steen ervoor. De derde kindermiddag hadden wij een kerktocht door de kerk in Wieringerwerf onder begeleiding van onze fantastische koster Otto Smit. Wij hebben veel gezien en veel geleerd over wat en waarvoor in de kerk is. 

De vierde kindermiddag hadden wij een uitje naar het bakkerijmuseum in Medemblik met als thema ‘’brood bakken’’. Leuke ervaring hoe het proces van rijzen tot bakken van brood is. De vijfde kindermiddag was in mei dus Mariamaand. Wij hebben een rozenkrans gemaakt van kralen, geleerd hoe wij hem kunnen gebruiken en waarvoor het is.

Dan was de grote dag daar op 26 mei om 10.30 uur in de kerk in Wieringerwerf. Elf communicanten stonden zenuwachtig maar heel blij en mooi  aangekleed op het altaar. De kerk was prachtig versierd en vol met familie, vrienden en parochianen. Tijdens deze feestelijke Viering kregen de Communicanten hun Eerste Heilige Communie. Ons prachtige kinderkoor Eigenwijs verhoogde de sfeer. Na afloop heeft de hele kerk ‘’lang zal ze leven’’ gezongen en waren er vele felicitaties.

Op 12 juni hebben wij de laatste kindermiddag om dit project mooi met elkaar af te sluiten.

Groetjes Pastoor Maciej, Tineke en Anja.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste parochie nieuws in uw inbox

Meer nieuws

RK Wieringen & Wieringermeer