Reizen naar Lourdes

Het sacrament van de heilige Geest

Het hele jaar door maar vooral vanaf maart tot en met oktober komen pelgrims uit heel Europa, maar ook uit andere delen van de wereld, naar het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Er worden groepsreizen georganiseerd waar je vanuit de parochie samen met mensen uit de omringende parochies mee naar Lourdes kan. Om mensen hierbij financieel te ondersteunen organiseren vrijwilligers van de Lourdes werkgroep activiteiten waarmee geld voor deze financiële ondersteuning wordt opgehaald. Voor informatie over de reizen en/of financiële ondersteuning kunt u bij het parochiesecretariaat vragen naar de telefoonnummers van Sjors Klaver of Marian van Diepen van de Lourdeswerkgroep of een berichtje sturen naar lourdes@rkwieringermeer.nl.

Het Lourdeswerk

In 1990 tijdens het 40-jarig huwelijksfeest van 2 van onze parochianen werd de vraag gesteld of zij een bedrag mochten doneren aan onze parochie om het Lourdeswerk te stimuleren, en zo de mogelijkheid te bieden aan mensen, om tijdens een bedevaart reis de grot van Bernadette in Lourdes te bezoeken. Daarvoor gingen er ook af en toe parochianen naar Lourdes, maar nog niet zo veel.

Met dat geld en de jaarlijkse fietstochten konden we als werkgroep mensen ondersteunen.

Een reis naar Lourdes is best wel prijzig en dan was/is een gift van het Lourdeswerk een welkome aanvulling.

Zo zijn er in de loop van de jaren vele parochianen naar Lourdes geweest, individueel of met een groep. Per trein, vliegtuig of met de bus. Elke mogelijkheid heeft zijn charme. Tegenwoordig is een bedevaart reis alleen nog mogelijk per vliegtuig of per bus. Zo’n 3 jaar geleden hebben wij ons aangesloten bij de groep van Heerhugowaard, ’t Veld etc., want met elkaar en met een volle bus geeft meer sfeer, beleving en ontmoetingskansen. We zouden dit graag een vervolg willen geven, dus schroom niet. We helpen u erbij.

Als de mogelijkheid er weer is en u wilt graag een keer zo’n reis meemaken, of nog een keer meemaken, dan mag u altijd contact met ons opnemen om te vragen wat er mogelijk is. De afgelopen 2 jaar is het heel rustig met aanmeldingen, maar we hebben nog steeds de mogelijkheid om u financieel te ondersteunen.

Nieuwsbrief

Lees hier de wekelijkse nieuwsbrief van onze parochie.

NB. De persoonlijke gegevens zijn verwijderd uit deze online versie i.v.m. de AVG.

Altijd op de hoogte

Wil je wekelijks het laatste parochienieuws in je mailbox?

Of wil je de steunzender digitaal ontvangen?

RK Wieringen & Wieringermeer