Triduüm

Triduüm in Wognum

Een Triduüm is een driedaagse periode van gebed en bezinning. Ieder jaar wordt er in Wognum een triduüm georganiseerd waar ook de parochianen uit de Wieringermeer en van Wieringen welkom zijn. Sinds enige tijd vindt het triduüm nog op twee dagen plaats, namelijk de vrijdag en zaterdag na Pasen. Iedereen is welkom op deze dagen en vervoer wordt voor u geregeld. Opgeven voor deelname aan het Triduüm kan via triduum@rkwieringermeer.nl of door middel van een telefoontje aan het Parochiesecretariaat.

 

Dit jaar zou, als alles doorgegaan was, een jubileumjaar worden voor onze parochiedeelnemers, maar helaas in deze coronatijd is ook deze activiteit afgelast. Wij hopen dat het Triduüm in 2021 weer kan en mag plaatsvinden en dat nog vele parochianen dit gebeuren mogen meemaken.

Het Triduüm

Het zal ongeveer 1993/1994 tijdens een wijkraadsvergadering in onze parochie zijn geweest, dat een mevrouw op hoge leeftijd vroeg of er bij ons ook eens een Triduüm georganiseerd kon worden. Deze mevrouw was altijd zeer actief geweest in het parochiegebeuren en de toenmalige voorzitster nam deze vraag dan ook graag ter harte.

Het leek ons een goed plan en ook bindend voor onze parochie. Met elkaar 3 dagen mooie vieringen, fijne ontmoetingen en gezellige ontspanning, dat is toch prachtig. Daar kunnen met name oudere, kwetsbare mensen mee verder. Maar hoe begin je en wat komt er allemaal bij kijken.

In Wognum bestond het al en we zijn met de groep van Wognum bij elkaar gaan zitten. Na veel overleg stelden zij voor om bij hen aan te sluiten. De kerk is groot genoeg en de mogelijkheden en faciliteiten zijn aanwezig.

Inmiddels komen we dus alweer zo’n 25 jaar jaarlijks bij elkaar en hebben vele parochianen

deze dagen kunnen meemaken. Vele jaren gingen we met zo’n 20 deelnemers naar Wognum, maar de laatste jaren wordt het wat minder, zoals overal. De gasten worden gehaald en gebracht door de vrijwilligers uit onze parochie en worden deze dagen goed verzorgd, want dat hoort er ook bij.

Inmiddels is het Triduüm teruggegaan naar 2 dagen, de vrijdag en de zaterdag na Pasen. Mooie vieringen met de aanwezigheid van vele eigen pastores en prachtige koren, maken het gebeuren tot een feestelijk geheel.

Nieuwsbrief

Lees hier de wekelijkse nieuwsbrief van onze parochie.

NB. De persoonlijke gegevens zijn verwijderd uit deze online versie i.v.m. de AVG.

Altijd op de hoogte

Wil je wekelijks het laatste parochienieuws in je mailbox?

Of wil je de steunzender digitaal ontvangen?

RK Wieringen & Wieringermeer