Vastenactie 2021

Vastenactie 2021

Vanwege de corona was het niet mogelijk een nieuwe actie op touw te zetten, maar we willen graag een bestaand project ondersteunen en wel: “Friends for Brikama”. Een project opgezet door Frans en Monica Wildeboer en Arnold en Maria Meijerink.

De omstandigheden in Gambia zijn niet rooskleurig en “Friends .. “ heeft zich een nieuw doel gesteld, naast voedselpakketten en scholing voor een groot aantal kinderen en jong volwassenen, willen zij graag een lokale medische post oprichten.

Al enkele jaren zien zij de noodzaak van een medische post in Jalambang; voor ieder ‘simpel’ geval moeten de mensen vanuit het dorp 3 uur lopen naar Brikama hospital. Gaan ze met een ‘white bus’ of ‘bush’ taxi (Yellow cab) kost dat geld: en dat is er niet. Tot op heden is er nog steeds geen toerisme, geen banen, geen inkomen. Bij het ziekenhuis aangekomen worden ze niet geholpen als ze niet eerst dalasi’s laten zien.

De gezondheidszorg is een groot probleem en aangezien de regering het personeel vaak niet betaald, is de motivatie gering.

De nieuw te bouwen huisartsenpost/clinic zal in vele (kleine) noden kunnen voorzien en is een verbetering van de leefomstandigheden aldaar! Het plan is een stenen gebouw met 2 kamers voor patiënten, 2 toiletten en douches, een kantoortje, een wachtruimte en kleine apotheek met onder hetzelfde dak een eenvoudige 3-kamer dienstwoning voor de hoofdarts. De bedoeling is Dat Musa, een van onze studenten die in opleiding voor arts is., de clinic gaat leiden

In de kerken staat een ‘melkbus’ voor uw giften.

 

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om naar de kerk te gaan, kunt u uw bijdragen ook overmaken op de bankrekening van de R.K. Parochie Wieringermeer: NL42 RABO 01340 06933 o.v.v. gift Friends for Brikama.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste parochie nieuws in uw inbox

Meer nieuws

RK Wieringen & Wieringermeer