Vormsel

Het sacrament van de heilige Geest

“Ontvang het zegel van de heilige Geest, de gave Gods.” De vormheer maakt een kruisje op het voorhoofd met chrisma, de olie die ook bij het doopsel wordt gebruikt. Bij het doopsel maken meestal de ouders de keuze om hun kind op de weg van het geloof te zetten. De jongere die het vormsel ontvangt, kan steeds meer zelf kiezen om door te gaan op die weg.

Wat is het sacrament van het Vormsel?

Er verandert veel in het leven van de jongere: zijzelf, een andere school, ze krijgen vaak andere vrienden, wat willen ze zelf, waarom gebeuren bepaalde dingen in hun leven? In het sacrament van het Vormsel mag de jongere de kracht van Gods Geest ontvangen om op zijn/haar zoektocht naar het ‘waarom’ uit te groeien tot een volwassen gelovige, levend vanuit en in de Geest van Jezus.

Wat houdt de voorbereiding van het vormsel in?

Voor de jongeren die het Vormsel willen ontvangen, is de eerste stap voor hen om ‘ja’ te zeggen tegen het willen ontvangen van het Vormsel. Daarna gaat de groep aspirant-vormelingen een aantal avonden op ‘speurtocht’ (voorbereiding) naar de betekenis van het Vormsel. Ook gaan de aspirant-vormelingen gezamenlijk naar de BAVO kerk in Haarlem. Elk jaar wordt daar een dag georganiseerd voor alle vormelingen van Noord-Holland. Die dag is altijd indrukwekkend en geeft een groot gevoel van saamhorigheid.

Ben jij een jongere die in 2023 mee wil doen aan het voorbereidingstraject naar het vormsel of denk je daar misschien over na, kijk dan even hier voor meer informatie en data.

Opgave Vormsel

Voor het sacrament van het Vormsel kun je hiernaast jullie kind aanmelden door het formulier in te vullen. Bij vragen kun je contact opnemen via: vormsel@rkwieringermeer.nl

Nieuwsbrief

Lees hier de wekelijkse nieuwsbrief van onze parochie.

NB. De persoonlijke gegevens zijn verwijderd uit deze online versie i.v.m. de AVG.

Altijd op de hoogte

Wil je wekelijks het laatste parochienieuws in je mailbox?

Of wil je de steunzender digitaal ontvangen?

RK Wieringen & Wieringermeer