Wat een feest!

Eerste Communie 2021

Zondag 26 september was het eindelijk zover: 15 kinderen – die eigenlijk al in mei 2020 aan de beurt waren – mochten hun Eerste Heilige Communie ontvangen. Het was allemaal nog een beetje anders dan anders, maar het werd zeker een feest.


Een stukje van de voorbereiding hadden de communicanten nog vóór corona gehad en in september zijn ze nog een keer bij elkaar geweest. Pastoor Maciej heeft ze toen laten zien en verteld wat de eerste communie is.


Met gespannen gezichtjes, prachtig gekleed en met hun brandende doopkaars in de hand wachtten de kinderen achter in de kerk om met pastoor Maciej naar het altaar te lopen. Daar stonden bankjes klaar om op te zitten en kunnen de mensen in de kerk hen goed zien. 

De kerk is prachtig versierd met bloemen, slingers en ballonnen en mooie knutselwerkjes van de scholen. Het was wel jammer dat er nog niet zoveel mensen in de kerk mochten zijn, maar iedereen die er wel was werd van harte welkom geheten.


Het thema van de viering was: Blijf dit doen. Het  verhaal uit de bijbel over het laatste avondmaal leert ons, dat we met elkaar het geloof moeten delen, zoals Jezus dat met zijn leerlingen deed in brood en wijn. We hebben hierover gelezen, gebeden en natuurlijk gezongen. Alle communicanten hadden daarbij een taak in de kerk: een stukje lezen of helpen bij het klaarmaken van de tafel.


En toen was het zover: de pastoor gaat de H. Communie uitdelen. De kinderen wachtten keurig in een rij midden in de kerk. Eén voor één gingen ze samen met hun ouders, broertjes en zusjes naar de pastoor en ontvingen ze hun eerste H. Communie. En natuurlijk is dit bijzondere moment op de foto vastgelegd.

 

Aan het einde van de viering is er nog Lang zullen ze leven gezongen en kregen de communicanten een mooi cadeau van de parochie en de werkgroep: Een bestekje met de eigen naam en datum van de communie erin gegraveerd en een mooi kruisje van keramiek.


Namens de ouders ontvingen de pastoor en de leden van de werkgroep een mooie attentie. De collecte van de viering was bestemd voor het kinderkoor Eigenwijs om er samen iets leuks mee te doen. Ze hebben weer heel goed gezongen en dat na anderhalf jaar corona-pauze.


Wij willen natuurlijk iedereen bedanken die op één of andere manier heeft meegewerkt aan het communieproject en de vieringen. Het is mooi en sfeervol verlopen.

De werkgroep Eerste Communie,

Pastoor Maciej, Nathaly, Sandra en Annemiek

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste parochie nieuws in uw inbox

Meer nieuws

RK Wieringen & Wieringermeer